Skip links

Over IMWes

Over ons

Maak kennis met Jan van 't Westeinde.

Jan van ’t Westeinde heeft een achtergrond in energie & duurzaamheid en een ruime ervaring bij de ontwikkeling en realisatie van complexe binnenstedelijke projecten.

Hij is in staat om met helicopterview alle disciplines en stakeholders aan elkaar te verbinden met als doel het op een efficiënte en praktische wijze integreren van duurzaamheidsambities in de gebouwde omgeving.

Installatietechniek

Installatietechniek is een breed vakgebied.

Installatie-techniek is een breed vakgebied.

Van luchtbehandelinginstallaties tot cv-installaties, van verlichtingsinstallaties tot brandveiligheidsinstallaties, transportinstallaties zoals liften, roltrappen en gevelonderhoudsinstallaties. Door onze multidisciplinaire kennis en uitstekende netwerk in de installatiewereld is IMWes uw ideale gesprekspartner voor al uw installatievragen. Wij hebben veel ervaring in complexe multifunctionele projecten waarbij installatietechniek een belangrijke rol speelt.

Kennis van installatietechniek is onontbeerlijk rol bij vastgoedontwikkeling en is (mede)bepalend voor de tevredenheid en productiviteit van de eindgebruiker. Bij herontwikkeling en renovatie is de keuze van het installatieconcept van groot belang voor de toekomstige exploitatie en verhuurbaarheid. Wij beschikken over de juiste kennis om u te adviseren bij uw installatievragen met betrekking tot vastgoed.

Bij duurzaamheidsvraagstukken zijn installatietechniek en energieconcepten belangrijke peilers. Duurzame energieopwekking zoals warmte-en koudeopslag, koeling uit oppervlaktewater en warmtekrachtkoppeling zijn onderdeel van onze expertise evenals het organiseren van samenwerkingsverbanden, begeleiding van aanbestedingstrajecten en selectie van ESCO's (Energy Servicing Company's).

Het verhaal van Jan van 't Westeinde

Biografie

Vanaf initiatieffase tot in de gebruiksfase is hij betrokken bij de implementatie van duurzaamheid in complexe grootstedelijke projecten. Op zijn trackrecord staan spraakmakende binnenstedelijke projecten zoals Stadshart Almere, Oosterdokseiland, De Rotterdam en First.

In Nederland is hij een van de voorlopers en early adapters geweest bij de toepassing van warmte/koudeopslag in commercieel vastgoed (o.a. Heuvelgalerie Eindhoven in 1992). Op het Oosterdokseiland is hij de trekker geweest van de implementatie van de grootschalige collectieve lange termijn energievoorziening en het organiseren en samenbrengen van de stakeholders in ODE Energie BV.

Op dit moment is hij als (strategisch) adviseur o.a. betrokken bij de nieuwbouw van de Booking Campus op het Oosterdokseiland in Amsterdam (BPD), diverse duurzaamheidsprojecten (zonnepanelen parkeerterrein en Energiesysteem Anderrijk) binnen De Efteling, installatiemanagement t.b.v. nieuwbouwkantoor Project Aan Het Water (Nijkerk) en vastgoedconsultancy bij een drietal projecten van NSI (Wellhouse, Vitrum en Laanderpoort).

Daarnaast is IMWes betrokken bij aanbestedingstrajecten van onderstaande duurzame energievoorzieningen:

  • Nieuwe Rivium Capelle aan den IJssel (consortium van ontwikkelaars)
  • kantoorgebouw Newtonlaan te Utrecht (Aroundtown)
  • appartementencomplex Burgemeester Elsenlaan te Rijswijk (Novaform/Downtown developers).